Nema presuda protiv monopolista

Izvor: S media, 06.Jan.2010, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema presuda protiv monopolista

Predsednica Komisije za zaštitu konkurencije Dijana Marković-Bajalović kaže da u 2009. sud nije doneo nijednu presudu protiv monopolista.

Komisija za zaštitu konkurencije podnela je desetak rešenja sudskim instancama u 2009. godini, a neka rešenja Komisije provlače se kroz sudove od 2006. godine, dok su presuđena samo ona koja obaraju njena rešenja. To za epilog ima činjenicu da se od 2005. godine, po pitanju monopola, u Srbiji nije ništa promenilo, kaže ona. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

"Od 2005. godine, kada je Komisija donela rešenje i zabranila koncentraciju C marketa ništa se nije promenilo po pitanju monopolista. Neko punih pet godina koristi da bi ostvario monopolski položaj", rekla je Marković-Bajalović.

Ona je istakla da to što nema nijedne sudske odluke koja potvrđuje rešenje Komisije govori o neefikasnosti države. "Nije dovoljno da se donese zakon već je bitna je i njegova primena. Do sada je bilo opravdanje da ne postoji odgovarajući zakon o zaštiti konkurencije, a sada imamo novi zakon i na redu je da država pruži punu podršku za njegovu primenu", kazala je predsednica Komisije.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.