Nema izbora, nemački div mora po milijarde

Izvor: B92, 06.Mar.2017, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema izbora, nemački div mora po milijarde

Berlin -- Dojče bank je saopštila da planira dokapitalizaciju u vrednosti od osam milijardi evra izdavanjem 687,5 miliona novih akcija.

U saopštenju ove finansijske ustanove takođe se navodi Postbanka neće biti prodata, već će se spojiti sa postojećim jedinicama.

Druge najavljene mere uključuju puštanje na tržište manjiskog dela Dojče Aset Menadžmenta u naredne dve godine i stvaranje integrisane korporativne i investicione banke. Kompanija je najavila i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nove finansijske ciljeve koji će zameniti one objavljene u oktobru 2015. godine.

Izvršni direktor Džon Krijan izjavio je da su odluke "značajan korak unapred na putu ka stvaranju jednostavnije i jače banke koja se razvija".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.