Izvor: B92, 25.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nema govora o pripajanju Jatu"

Beograd, Podgorica -- Montenegro erlajnz i Jat demantovali su nezvanične informacije da srpska avio-kompanija želi da preuzme crnogorsku.

Dok u "Montenegro erlajnzu", Jatu i crnogorskom Ministarstvu saobraćaja govore samo o najavi pregovora o saradnji dve firme, u Ministarstvu za kapitalne investicije Srbije pominju pripajanje. Motiv za saradnju je višak posla, a manjak aviona u Jatu, koji je zainteresovan za crnogorsku flotu.

Pomoćnik ministra saobraćaja Crne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Gore Radoš Šućur ocenio je da je vest koju je objavila beogradska "Politika" "greška u koracima" i da je ispala "rogobatno". On je demantovao da je crnogorsko Ministarstvo dalo zeleno svetlo za pregovore o pripajanju.

"To nije bilo na tom nivou. Nebojša Starčević iz Jata me pozvao da mu pomognem da stupi u kontakt sa 'Montenegro erlajnzom' i to sam učinio. U svakom slučaju, mi podržavamo njihove kontakte, jer imamo informaciju da Jat ima višak tržišta, a 'Montenegro erlajnz' ima dosta dobru flotu, pa bi mogli zajednički da rade", rekao je Šućur za "Vijesti".

Šućur je podsetio da je u ovogodišnjem Planu privatizacije navedeno da će biti pripremljen tender za "Montenegro erlajnz", tako da bi pripajanje bilo nemoguće.

U reagovanju, menadžment "Montenegro erlajnza" navodi da je tekst "uopšte ne odgovara istini, predstavlja dezinformaciju" i da izjavu smatraju "krajnje neprofesionalnom".

U menadžmentu kažu da je jedino tačno da je na inicijativu Jata održan sastanak sa predstavnicima "Montenegro erlajnza", na kome su predstavnici srpske kompanije rekli da su zainteresovani za saradnju.

Predsednik Upravnog odbora Jata Miloš Aligrudić rekao je Anteni M da u toj kompaniji nisu razmišljali i planirali da pripoje "Montenegro erlajnz".

"Bože sačuvaj. Inicijative takvog tipa o udruživanju dve kompanije i takvim vrstama investicionih poduhvata moraju proći isključivo upravni odbor kompanije, a o tome nikada nije bilo reči, ni iz šale se čak nije pominjalo, a kamoli šta drugo", rekao je Aligrudić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.