Negativni efekti poreza na mobilne

Izvor: B92, Beta, 02.Jun.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Negativni efekti poreza na mobilne

Beograd -- Predsednik Upravnog odobra Vip mobila Aleksandar Šperl kaže da će dodatni porez od 10% na mobilnu telefoniju smanjiti obim poslovanja operatera i investicije

Šperl je kazao da takav dodatni namet ne postoji ni u jednoj evropskoj zemlji i da poskupljenjem usluga mobilne telefonije stavlja građane Srbije u nepovoljniji položaj u odnosu na druge u regionu.

"Korisnici će izdvajati više u korist budžeta, a za uzvrat će im mobilna komunikacija biti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << manje dostupna, što će najviše pogoditi mlade, osobe sa nižim prihodima i one koji nemaju pristup fiksnoj telefoniji", kazao je on.

Predsednik Upravnog odbora Vipa ocenio je da smanjen obim mobilne komunikacije neće obezbediti očekivani priliv novca u budžet od tog poreza.

Šperl je naveo da se od vlasti u Srbiji očekuje da analizira stvarne efekte primene poreza na usluge mobilne telefonije i održi obećanje da će ta mera zaista biti privremena.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Porez na mobilnu telefoniju ima negativne efekte"

Izvor: EMportal, 03.Jun.2009, 10:44

Predsednik Upravnog odobra Vip Mobile Aleksandar Šperl (Alexander Sperl) ocenio je danas da će dodatni porez od 10 odsto na mobilnu telefoniju smanjiti obim poslovanja operatera i investicije.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.