Nedostižne za kupce: Pala prodaja kuća u SAD

Izvor: B92, 22.Okt.2019, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nedostižne za kupce: Pala prodaja kuća u SAD

Vašington -- Prodaja već korišćenih kuća u SAD pala je u septembru više od očekivanja zbog rasta cena i slabije ponude jeftinijih kuća.

Prodaja postojećih kuća je prošlog meseca pala za 2,2 odsto, prema sezonski prilagođenoj godišnjoj stopi, na 5,38 miliona jedinica, nakon prethodna dva meseca rasta prodaje, saopštilo je Nacionalno udruženje trgovaca nekretninama, a prenosi agencija Rojters.

Podatak za avgust je revidiran naviše, na 5,5 miliona prodatih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jedinica.

Ekonomisti koje je anketirao Rojters predviđali su da će prodaja u septembru pasti za 0,7 odsto na 5,45 miliona jedinica.

Američka Uprava federalnih rezervi (FED) je dva puta smanjila kamatne stope u ovoj godini, što je pružilo podsticaj tržištu nekretnina obarajući kamatne stope na hipotekarne kredite. Ipak, prodaja kuća je oscilirala u većem delu ove godine, jer je hronični nedostatak nekretnina na tržištu "naduvao" cene, što ih je učinilo nedostižnim za mnoge potencijalne kupce.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.