Nedimović: BiH uvozi neke proizvode svinjskog porekla

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Avg.2019, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nedimović: BiH uvozi neke proizvode svinjskog porekla

Srpski ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović izjavio je danas da je Bosna i Hercegovina liberalizovala uvoz za neke proizvode svinjskog porekla iz Srbije, nakon zabrane zbog pojave afričke kuge svinja.

"Kolege iz BiH su spustile nivo zabrane, liberalizovali su jedan deo robe svinjskog porekla. Očekujemo da će kolege iz Crne Gore i Makedonije doneti istu odluku", rekao je Nedimović odgovarajući na pitanja novinara u ambasadi Češke, gde je prisustvovao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << akviziciji kompanije Knjaz Miloš.

Ministar je naveo da je u Beogradu bila i delegacija Svetske organizacije zdravlja životinja iz EU, kojoj je predstavljeno šta njegovo Ministarstvo radi na suzbijanju afričke kuge.

"Najvažnije je da budemo transparentni kako bi ove privremene mere koje su neke zemlje uvele bile povučene", podvukao je Nedimović.

Kaže da je to normalna mera koja se primenjuje kada se u nekoj zemlji pojavi virus afričke kuge svinja i naveo da je Srbija tu istu meru uvodila prema drugim zemljama.

Nedimović je rekao da će se učiniti sve kako bi se sprečilo širenje virusa afričke kuge svinja, i naveo da za sada nema novih slučajeva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.