Izvor: B92, 23.Avg.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Neću dozvoliti novu aferu"

Beograd -- U spor oko prodaje akcija "C marketa", koji traje više od godinu dana, juče se umešao i premijer Vojislav Koštunica.

Kako saznaje B92, on je na sastanak u vladu Srbije pozvao Slobodana Radulovića, direktora "C market"a koji se zalaže za dokapitalizaciju ovog trgovinskog lanca, Miroslava Miškovića, vlasnika kompanije "Delta M" koja je sa udruženjem malih akcionara sklopila ugovor o otkupu njihovih akcija i Milana Beka, čija uloga u ovom poslu nije sasvim jasna, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jer se jedini nije oglasio.

Sa Koštunicom je bio i generalni sekretar Vlade Dejan Mihajlov. Premijer je "zaraćenim" stranama predočio da neće dozvoliti novu aferu posle "Knjaza Miloša", niti još jednu kompromitaciju finansijskog tržišta. On je zahtevao da se sukob obustavi, a usprotivio se i trgovini koja će ugroziti prava malih akcionara.

Savetnik Udruženja malih akcionara "C marketa" Branko Pavlović izjavio je da se "Delta M" obavezala da će na zakonit način isplatiti akcionarske udele u 'C marketu' i akcionare ne interesuje kako će taj ugovor biti ispoštovan.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.