Nebojša Šaranović kvari račun Pivcu oko preuzimanja Kraša

Izvor: SEEbiz.eu, 17.Sep.2019, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nebojša Šaranović kvari račun Pivcu oko preuzimanja Kraša

ZAGREB - Srpski poduzetnik Nebojša Šaranović, vlasnik tvornice koja proizvodi Jaffa kekse, najizgledniji je tajnoviti kupac dionica Kraša.

Iako nema službene potvrde te informacije u investicijskoj se javnosti najčešće spominje upravo to poslovno ime. Konačnu potvrdu nećemo imati još nekoliko dana, jer iako zakonsko rješenje priječi ulagača da se krije iza skrbničkog računa nakon što pređe pet posto udjela u kompaniji, zbog procedura može proći i još nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << dana prije nego pravi kupac otkrije Krašu svoje ime, piše Večernji list.

Tajni kupac u četvrtak je imao 3,06 posto udjela u tvrtki, a u međuvremenu je kupljeno još 73 tisuće dionica Kraša, što bi bilo oko 4,8 posto svih izdanih dionica Kraša pa je vrlo izvjesno da je u ponedjeljak tajni kupac premašio granicu od pet posto udjela u Krašu. Iako nitko ne razumije poslovnu logiku ove akcije i danas se nastavlja intenzivna kupnja dionica Kraša pa je tako do 14.30 minuta na Zagrebačkoj burzi ostvaren promet od 10,66 milijuna kuna samo na dionicama konditora. Trgovalo se s gotovo 15 tisuća dionica Kraša, a zadnja cijena kretala se na razini od 710 kuna.

Jučerašnje šoping- ludilo se danas smirilo, što se moglo i očekivati s obzirom na to da je jučer ostvaren promet od 38 milijuna kuna samo na jednoj dionici koja je u jednom trenutku narasla na 890 kuna. Krašu je u nekoliko dana trgovanja vrijednost udvostručena što je još jedan razlog dizanja obrva na akciju tajnog kupca, obzirom da bez suradnje s MI Pivac ili Kraš ESOP-om nema šanse doći do kontrolnog paketa u kompaniji u koju ulaže, a dva najveća pojedinačna dioničara krenula su u kontranapad najavljujući zajedničku ponudu za preuzimanje dionica.

Inače, Šaranović je prvi čovjek Kappa Star grupe, koja u svom portfelju uz spomenutu Crvenku i njezine Jaffa kekse ima nekoliko kompanija iz sektora papira koje ostvaruju oko 200 milijuna eura godišnjeg prometa. Kako je to najveći portfelj u sektoru Šaranovića nazivaju kraljem papira Srbije.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.