Izvor: TvojPortal.com, 27.Sep.2011, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne zarađuju ništa, a plate preko 1.000 evra

/vesti online/ Zaposleni u javnim preduzećima "Koridori Srbije", "Stara planina" i Nacionalna turistička razvojna korporacija, čije firme tokom prošle godine nisu zaradile ništa, primali su plate trostruko više od prosečnih, više čak i od ministarskih!

Za šta tolike plate?

Ovo se može zaključiti iz analize Ministarstva finansija, koje je kontrolišući rad javnih preduzeća utvrdilo da su zaposleni u "Koridorima Srbije" prošle godine mesečno zarađivali >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << u proseku 125.647 dinara, što je 3,7 puta više od republičkog proseka. Prosečna plata isplaćivana u JP "Stara planina" iznosila je 114.620 dinara, što je 3,4 puta iznad prosečne, a u Nacionalnoj turističkoj razvojnoj korporaciji 113.723 dinara, odnosno 3,3 prosečne zarade u republici tokom prošle godine.
U istom periodu, ove firme nisu zaradile ništa, poslovale su na nuli, ali su zato napravile višemilionske obaveze - "Koridori Srbije" 2,5 milijardi dinara, "Stara planina" 1,6 milijardi, a Nacionalna turistička razvojna korporacija 24,6 miliona dinara.

U "Koridorima Srbije", međutim, negiraju da su poslovali sa gubitkom. "Preduzeće od osnivanja do danas nema neizmirenih obaveza ni prema jednom pravnom subjektu za izvršene radove ili usluge", kategorični su u toj firmi.Ostatak teksta pročitajte na linku

ekonomijaSrbijajavna preduzecaStara planinanema poslaplate vece od ministarskihkoridori srbijeNacionalna turistička razvojna korporacija

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.