Ne može bez domaćina. Ni kuća, a kamoli grad

Izvor: B92, 04.Okt.2017, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne može bez domaćina. Ni kuća, a kamoli grad"

Niš -- Direktorima najvećih niških javnih preduzeća pre dva dana istekao je mandat.

Sednica na kojoj je trebalo da se odlučuje o kandidatima još nije održana, jer još nema ni konačne odluke o najboljim rešenjima.

Stolice u niškom parlamentu danas su ostale prazne. Od pre dva dana prazne su i direktorske fotelje u javnim gradskim preduzećima.

Jel znate da je direktorima JP istekao mandat, nisu postavljeni novi?

“Ne može bez domaćina. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ni kuća, a kamoli grad”.

Direktori kojima je istekao mandat, nisu želeli pred kamere, ali su nam rekli da preduzeća, za sada, funkcionišu normalno. I čelnici Niša tvrde da to neće uticati na funkcionisanje grada.

“Ne, u tako kratkom roku, naći ćemo rešenje, ili VD ili direktori”, kaže Miloš Banđur, zamenik gradonačelnika Niša.

Konkursna komisija dostavila je predloge pre dve nedelje, međutim, Gradsko veće o tome još nije odlučivalo. Zašto?

*CH: Miloš Bandjur, zamenik gradonačelnika **Niša*

“Zato što postoji veliki broj prigovora, uglavnom da Komisija nije poštovala Uredbu Vlade o merilima za ocenjivanje kandidata. Bojimo se da, u eventualnom sudskom sporu, kandidat može da obori konkurs i proizvede materijalnu štetu po grad. Da li postoji mogućnost da konkurs bude poništen? Da, nismo doneli rešnje, sve mogućnosti su otvorene”, kaže Banđur.

U komisiji nisu bili raspoloženi za komentare. Umesto njih, odgovara prvi čovek niškog SNS-a.

“Komisiju je formirala skupštinska većina, jedino je SG merodavna da sudi o njihovom radu, ali je rad bio po zakonu, izabran je jedan, tj.deset, ostalo je njih 50, kad imate 50, ima i mnogo prigovora”, kaže Zvezdan Milovanović, poverenik GO SNS Niš

“Očigledno u budžetu nema više para, sad je suština ko će da kontroliše novac u JP i ko će da zapošlajva u tim preduzećima”, kaže Branislav Jovanović, Koalicija Niš moj grad.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.