I udruženja i ministar pozvali na prekid protesta

Izvor: S media, 01.Jun.2011, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I udruženja i ministar pozvali na prekid protesta

Ministar Dušan Petrović pozvao poljoprivrednike na saradnju. Predstavnici udruženja, iako, nezadovoljni ishodom pregovora, pozvali zemljoradnike na prekid protesta.

Ministar poljoprivrede trgovine, šumarstva i vodoprivrede Dušan Petrović pozvao je poljoprivrednike na saradnju u rešavanju aktuelnih problema, a predstavnici udruženja, iako, nezadovoljni ishodom pregovora, pozvali su zemljoradnike na prekid višednevnih protesta.

Ministar Petrović izrazio >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je nadu da će protesti biti okončani i pozvao predstavnike poljoprivrednika na saradnju u interesu svih građana Srbije, navodi se u saopštenju minisitarstva posle sastanka sa predstavnicima udruženja poljoprivreednika koji je završen kasno sinoć.

Kako se ističe, predstavnicima poljoprivrednika su izneti razlozi zbog kojih će Ministarstvo predložiti Vladi da podsticaji od 14.000 dinara budu stavljeni na raspolaganje registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima za maksimalno 30 hektara po gazdinstvu.

Takođe, je obećano da će Vlada Srbije stvoriti uslove da poljoprivrednicima budu na raspolaganju jevtini dinarski krediti sa rokom dospeća do tri godine i sa fiksnom kamatnom stopom od odsto na godišnjem nivou i to kako za investicije tako i za tekuće finansiranje.

Ministar Petrović je kao i na sastanku koji je održan pre nekoliko dana izneo stav da nije moguće obezbediti stabilno snabdevanje domaćeg tržišta osnovnim životnim namirnicama po prihvatljivim cenama i povećati izvoz bez promene strukture subvencija i podsticaja.

Predstavnici poljoprivrednika su takođe upoznati i sa drugim merama poljoprivredne politike, navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Udruženja poljoprivrednika pozvala su sve zemljoradnike da prekinu protest, navodeći da, iako nisu zadovoljna ishodom sinoćnjeg sastanka sa resornim ministrom, smatraju da nastavak protesta može dovesti do neželjenih posledica i za njih i za ostale građane, navedeno je u saopštenju Asocijacije poljoprivrednika posle sinoćnjeg sastanka.



"Budući da nije bilo moguće napraviti dodatni napredak u razgovorima sa ministrom... iako su udruženja nezadovoljna konačnim ishodom, zauzet je zajednički stav da nastavak protesta može dovesti do neželjenih posledica za poljoprivrednike i ostale građane. Zbog toga Asocijacija poljoprivrednika i ostale organizacije koje su podrzale protest pozivaju sve ucesnike da sa protestima prestanu"
.

Zbog blokade poljoprivrednika četiri vanredna voza

Poljoprivrednici nastavljaju blokade

Poljoprivrednici: “Važnija keruša Mila nego cela Vojvodina” (FOTO + VIDEO)

U saopštenju se navodi da je na sastanku dogovoren "širok spektar mera ruralnog razvoja, koje će se primenjivati u tekućoj godini", ali su predstavnici poljoprivrednika istakli da "ovi pomaci ne zadovoljavaju zahteve koje su podržala sva udruženja koja su učestvovala u protestu".

U razgovorima u Vladi Srbije učestvovali su, kako se navodi, predstavnici Asocijacije poljoprivrednika i ostalih udruženja koja su podrzala protest sa jedne strane, i ministra poljoprivrede sa druge strane.

Ministarstvo poljoprivrede je pre tri dana, na insistiranje Asocijacije poljoprivrednika, odustalo od prvobitne ideje da subvencije isplati samo za površine do 10 hektara obradivog zemljišta i povećalo davanja za one do 30 hektara, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poljoprivrednici nezadovoljni, blokade i danas

Izvor: Vesti-online.com, 02.Jun.2011, 02:19

Predstavnici Asocijacije poljoprivrednika nisu zadovoljni predlogom koji su dobili od Vlade Srbije i blokade puteva će verovatno biti nastavljene i danas, rekao je novinarima predsednik tog udruženja Miroslav Kiš.

Nastavak na Vesti-online.com...

Kiš: Ratari neće obustaviti proteste

Izvor: EMportal, 02.Jun.2011

Asocijacija poljoprivrednika pozvala ratare da obustave protest i blokade puteva, ali oni nisu poslušali taj apel jer su nezadovoljni ishodom sinoćnih pregovora u Vladi Srbije, rekao je danas predsednik tog udruženja Miroslav Kiš.

Nastavak na EMportal...

Pančevački poljoprivrednici nastavljaju blokadu puteva

Izvor: S media, 02.Jun.2011

Poljoprivrednici će nastaviti da blokiraju puteve u Pančevu u okolini. Naši predstavnici na pregovorima su nas prodali i mi ih više ne priznajemo, izjavio predsednik Udruženja poljoprivrednika "Pančevac" Miodrag Radanov. ..Poljoprivrednici će nastaviti da blokiraju puteve u Pančevu u okolini...

Nastavak na S media...

Nastavljeni protesti poljoprivrednika

Izvor: TvojPortal.com, 02.Jun.2011

02.06.2011.. NOVI SAD,  (Beta) - Asocijacija poljoprivrednika pozvala je ratare da obustave protest i blokade puteva, ali oni nisu poslušali taj apel jer su nezadovoljni ishodom pregovora u Vladi Srbije u sredu uveče, rekao je u četvrtak agenciji Beta predsednik tog udruženja Miroslav Kiš.. . . "Ljudima...

Nastavak na TvojPortal.com...

Poljoprivrednici traže razgovor sa Tadićem, protesti ne prestaju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jun.2011

NOVI SAD, BEOGRAD -..Predstavnici poljoprivrednika koji protestuju na putevima širom Vojvodine, nezadovoljni ishodom pregovora sa ministrom poljoprivrede Dušanom Petrovićem, zatražili su danas da o rešavanju problema u agraru razgovaraju sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem...Ratari, čiji se...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Poljoprivrednici smenili pregovarački tim

Izvor: Danas, 02.Jun.2011

Iako su u sredu kasno uveče, posle razgovora u Ministarstvu poljoprivrede i ministar Dušan Petrović i predstavnik Asocijacije poljoprivrednika Vojvodine Miroslav Kiš pozvali na prekid protesta, traktorske blokade vojvođanskih puteva nisu prestale, a u Auto-moto savezu tvrde da situacija postaje...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.