Nastavljeni pregovori sa Esmarkom

Izvor: Beta, 03.Feb.2015, 00:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljeni pregovori sa Esmarkom

BEOGRAD, 2. februara 2015. (Beta) - Pregovori predstavnika Vlade Srbije i američke kompanije Esmark o dokapitalizaciji Železare Smederevo nastavljeni su u ponedeljak uveče u Beogradu, javila je Radio-televizija Srbije.

U razgovorima učestvuju premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji se vratio iz jednodnevne posete Švedskoj, i vlasnik Esmarka Džejms Bušar. U pregovorima učestvuju i ministri za finansije i privredu Dušan Vujović i Željko Sertić.

Pregovori s rukovodstvom >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << Esmarka počeli su 27. januara, ali nisu okončani jer su ostale sporne garancije od 15 do 20 miliona dolara koje bi trebalo da obezbedi ta kompanija, kao potvrdu da će proizvodnja u Železari biti nastavljena posle privatizacije.

Od Esmarka je traženo i da najmanje tri godine ne smanjuje broj zaposlenih i da poveća proizvodnju Železare na 1,5 miliona tona.

Ranije je bilo najavljivano da će prodaja Železare biti okončana do februara, jer po propisima EU tada ističe rok do kada države članice ili kandidati mogu da daju državnu pomoći industriji čelika.

Zbog toga je Vlada Srbije tražila od EU dodatni rok, kako bi završila pregovore s Esmarkom, a nada se da će oni uspešno biti završeni za 10 do 15 dana. Ukoliko ne bude postignut dogovor o kupoprodajnom ugovoru, Železara će teško izbeći stečaj.

Esmark je jedini dao ponudu za kupovinu 80,01 odsto kapitala Železare, na tenderu koji je otvoren 9. januara.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Nastavljeni pregovori sa Esmarkom o Železari Smederevo

Izvor: Blic, 03.Feb.2015

Pregovori predstavnika Vlade Srbije i američke kompanije Esmark o dokapitalizaciji Železare Smederevo nastavljeni su večeras u Beogradu, javila je Radio-televizija Srbije...U razgovorima učestvuju premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji se danas vratio iz jednodnevne posete Švedskoj, i vlasnik...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.