Izvor: Danas, 27.Sep.2014, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavlja se gradnja Južnog toka

Šverin - Polaganje cevi po dnu Crnog mora za gasovod Južni tok počeće u novembru, najavili su predstavnici Vinteršala, nemačkog akcionara u projektu gasovoda Južni tok.

"U Bugarskoj je već spremno 90.000 delova gasovoda, koje čekaju da budu zavarene, samo još treba da dođe veliki brod koji će ih polagati u more", rekao je portparol preduzeća Južni tok transport Jasper Jansen novinarima koji su obišli gasovod Severni tok na obali Baltika u Nemačkoj. On je istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << da bugarska vlada nije rekla da neće da učestvuje u tom poslu, već da želi da pojasni poziciju oko Južnog toka sa EU i dodao da "nema razloga za sumnju da će Bugarska graditi taj gasovod."

Bugarska je zaustavila gradnju Južnog toka zbog zahteva Evropske komisije da se taj projekat usaglasi sa evropskim propisima.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Južni tok kreće i u Bugarskoj

Izvor: Blic, 27.Sep.2014

Polaganje cevi za gasovod Južni tok po dnu Crnog mora u delu koji izlazi na obale Bugarske počeće u novembru, najavili su zvaničnici...U nemačkom gradu, na obali na kojoj iz mora izlaze cevi Severnog toka, gasovoda kojim se nemačka direktno snabdeva iz Rusije, zvaničnici Južnog toka, portparol...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.