Narcisi su loši šefovi

Izvor: S media, 15.Avg.2011, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Narcisi su loši šefovi

Narcise karakteriše velika ljubav prema samom sebi, preuveličavanje vlastitih vrlina, kao i umišljenost i bahatost, a te osobine se često mogu zameniti za sposobnosti koje imaju vođe.

Zbog toga narcisti često vrlo brzo napreduju u poslu do direktorskih pozicija, ali na njima i nisu naročito uspešni, otkrilo je istraživanje Univerziteta Amsterdam.

Svet prepun narcisa

Upravo zbog velikog samopouzdanja šefovi ih često dožive >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << kao "rođene" vođe, ali nedostatak timskog duha naposletku uzrokuje njihov otkaz ili prebacivanje na nižu poziciju, objašnjavaju psiholozi.

Kada vaš prijatelj postane vaš šef

U posmatranju ponašanja na radnom mestu, istraživači su utvrdili da ljudi s narcisoidnim ponašanjem manje komuniciraju s drugima i učestvuju u zajedničkim projektima, što posledično umanjuje njihovu kreativnost.

Narcisi su previše zaokupljeni sobom da bi videli što se događa s njihovim podređenima, a to uzrokuje loše odluke i neispravne procene, izjavila je rukovodilac studije Barbora Nevicka.

Plata programera srpski san

Ona je zaključila kako su narcisi vrlo uverljivi u radnim zajednicama, međutim ubrzo se primećuju njihovi nedostaci koje se ne trude da isprave.

(24 sata.hr foto:Guliver/Thinkstock)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.