Narandžasta biciklistička vožnja za vikend u Beogradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jul.2015, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Narandžasta biciklistička vožnja" za vikend u Beogradu

Međunarodni biciklistički festival "Beograd Velograd", koji ima za cilj promociju biciklizma, biće održan u subotu 4. jula u Beogradu. Početak "Narandžaste biciklističke vožnje" zakazan je za 16 časova, na Trgu Republike.

Očekuje se oko 500 biciklista i biciklistkinja koji će laganim tempom voziti 12 kilometara. Start je na Trgu Republike, potom će se voziti kroz tunel u Nušićevoj, pa preko Brankovog mosta ka Novom Beogradu. Staza za povratak vodi preko mosta na Adi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kroz Savsku i Karađorđevu ulicu. Planirano je da vožnja traje do 17.30, a „cilj" je KC Grad u Savamali, navode organizatori.

Učesnici sa najvećim brojem lajkova na zvaničnoj Facebook stranici organizatora – Like my bike takmičenja - biće nagrađeni.

Osnivač festivala je norveški državljanin Ralf van der Zijden, koji se pre nekoliko godina preselio u Srbiju. Ralf ističe da je cilj festivala promocija svakodnevnog korišćenja bicikla kao prevoznog sredstva. On smatra da bi se time Beograd učinio boljim, bezbednijim, čistijim i manje bučnim gradom.

Festival je besplatan i otvoren za sve zainteresovane. Za one koji nemaju bicikl, a žele da učestvuju u narandžastoj vožnji, organizatori su omogućili besplatno iznajmljivanje.

Više informacija može se pronaći ovde.

Manifestacija koja se organizuje u okviru Festivala biciklizma u Beogradu, već treću godinu ima podršku Ambasade Kraljevine Holandije, a akciju je ove godine „Svim srcem" podržala i Hemofarm Fondacija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.