Naplata struje u 2019. godini 101 odsto

Izvor: B92, 31.Dec.2019, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naplata struje u 2019. godini 101 odsto

Obrenovac -- Kumulativna naplata električne energije u 2019. je rekordna i iznosi 101 odsto, izjavio je danas v. d. direktora Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić.

"Došli smo do rezultata da je naplata u 2019. rekordna. Uspeli smo da nateramo one koji su navikli da ne plaćaju struju da se uozbilje i počnu da plaćaju jer proizvodnja električne energije košta", rekao je Grčić.

Istakao je da je to je težak posao jer je kumulativna naplata u EPS -u godinama bila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oko 94, ili 94, 5 odsto, a ovu godinu završava sa istorijskom naplatom od 101 odsto, što znači da se naplaćuju zaostala dugovanja.

On je dodao da neće biti zadovoljan sve dok postoji bilo koji korisnik koji krade struju i da se tome staje na put.

Obraćajući se poslovođama u Termoelektranama “Nikola Tesla” u Obrenovcu na radnom doručku, Grčić im je zahvalio na posvećenom radu i dobrim rezultatima. "Često se priča da neko radi a neko ne, ali je činjenica da EPS funkcioniše, da proizvodnja uglja i energije traje 24 sata svih 365 dana u godini, da se sistem održava i da za vas nema praznika”, naveo je v. d. direktora EPS-a.

On je istakao da neki često kritikuju EPS zbog velikih plata i rekao da svako od njih koji kritikuju da pokuša da provede mesec dana sa rudarima, ili zaposlenima u TENT-u neprekidno pa da onda zaključi da li je to zasluženo ili ne.

Grčić je dodao da se uspelo i u smanjivanju gubitaka na mreži, navodeći da su 2016. godine iznosili 13 odsto, a sada 11, 5 odsto.

"Imamo plan kako da 2020. i 2021. taj nivo gubitaka smanjimo na jednocifren broj, što ćemo smatrati uspehom jer je prosek u Evropi sedam do osam odsto godišnje”, dodao je Grčić.

Takođe je čestitao i železničarima, koji su ostvarili rekord ove godine i prevezli 100.000 tona uglja više iz Kolubare do termolektrana, a poslednji rekord bio pre šest godina.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.