Napišite u izveštaje što šaljete u Rim, nemoj da gube vreme VIDEO

Izvor: B92, 06.Okt.2018, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Napišite u izveštaje što šaljete u Rim, nemoj da gube vreme" VIDEO

Sremska Mitrovica -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je posebnu zahvalnost za proširenje italijanske investicije u Sremskoj Mitrovici i naveo da je baš to potrebno Srbiji

"Ovo je važan i veliki dan, ne zbog toga što otvaramo 1.000 ili 2.000 radnih mesta, kažu mi pre dva dana si otvarao za 1.000, 1.500, ovde će biti 50 možda i 100 radnika, ali ovo jeste ono što smo želeli da prikažemo Srbiji", naveo je Vučić na otvaranju novog postrojenja fabrike "Labor Srb" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Sremskoj Mitrovici.

A to je, kako je naveo, važnost malih firmi za razvoj preduzetništva u Srbiji.

"Mnogo sam naučio od Luke, dugo smo, sat i po na radnom doručku jutros razgovarali. Rekao mi je da 80 odsto regije Veneta donose kompanije koje zapošljavaju 15 ljudi ili manje, a Veneto ima BDP 4,5 puta veći nego Srbija. To mora da bude budućnost Srbije, treba nam više takvih investicija", rekao je Vučić.

On je ispričao da je u Italiji prilikom posete fabrici istog vlasnika video kako radi cela njgeova porodica i to vrlo posvećeno, isto kao i njegovi zaposleni. "Neki od njih će sutra da naprave svoj biznis, potrebno nam je da imamo što više ovakvih investitora. Hoćemo da iskoristimo ovakvog prijatelja da ga molimo da stalno dolazi u Srbiju i da dobijemo još više investotora da nas nauče da podignemo taj preduzetnički duh", kazao je Vučić.

Srpski predsednik je kazao da nam je potrebno još više Italijana, malih investitora i da ćemo im dati bolje uslove nego Rumunija ili druge zemlje.

"Mi ćemo vam dati 5-10 odsto bolje uslove. Napišite to tamo u te izveštaje što šaljete u Rim, nemoj da gube vreme da idu drugde, odmah neka dođu u Srbiju".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić: Širenje preduzetničkog duha je strateški cilj

Izvor: N1 televizija, 06.Okt.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Sremskoj Mitrovici da drvna idustrija treba da postane ozbiljan izvozni artikal Srbije i naglasio da je podsticanje preduzetništva i širenje preduzetničkog duha jedan od najvažnijih strateških ciljeva zemlje...Vučić je na otvaranju još jednog...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.