Nakon 300 godina – stečaj

Izvor: B92, 07.Maj.2023, 13:34

Nakon 300 godina – stečaj

Najstarija mesara u severnom delu Nemačke je podnela zahtev za stečaj.

Reč je o mesari Rohrs koja je deo Jorka od 1709. Jork je gradić na levoj obali Elbe, u blizini Hamburga.

"Naša porodična mesara radi više od 300 godina. Mesara Rohrs deo je Jorka od 1709. U Altes Landu i šire, poznati smo po širokoj paleti proizvoda, svežini, čistoći, kvalitetu i usluga", stoji na internetskoj stranici stranici mesare Rohrs.

Mesara iz Jorka kraj Hamburga, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tvrdi da je najstarija u severnom delu Nemačke, podnela je zahev za stečaj. O tome, između ostalog, javljaju "Hamburger Morgenpost" i "Kreiszeitung Wochenblatt". Razlog tome su poskupljenja. Gradnja nove klanice i proizvodne hale poskupela je više nego što se očekivalo.

Hendrik Heerma, partner u Fink Rinckens Heerma Rechtsanwälte (FRH), preuzima ulogu privremenog stečajnog upravnika. Advokat će brinuti o finansijama porodičnoog posla.

To znači da će porodična mesara sa svojih 28 zaposlenika ostati u srcu zajednice Donje Saske u mestu Jork u blizini Hamburga. Na operativno poslovanje neće uticati dosadašnja događanja, navodi se u saopštenju kompanije.

Uprkos nelikvidnosti, sve nedavne investicije, poput nove klanice, trebalo bi dugoročno da ojačaju region.

"U bliskoj smo i konstruktivnoj razmeni sa našim finansijerima", kaže mesar Daniel Rohrs.

Da li će se kompanija oporaviti, ostaje nam da vidimo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Jedna od najstarijh mesara u Nemačkoj podnela zahtev za stečaj: Poskupljenja glavni razlog

Izvor: Blic, 07.Maj.2023

Najstarija mesara u severnom delu Nemačke je podnela zahtev za stečaj. Reč je o mesari Rohrs koja je deo Jorka od 1709. Jork je gradić na levoj obali Elbe, u blizini Hamburga.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.