Izvor: Beta, 08.Mar.2010, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naknade će znatno popuniti budžet

BEOGRAD, 8. marta 2010. (Beta) - Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić izjavio je u ponedeljak da će se u budžet sliti značajna sredstva posle donošenja uredbe o konverziji prava korišćenja zemljišta u pravo svojine.

"Oni koji su mislili da će kroz privatizaciju jeftino doći do gradjevinskog zemljišta će morati da plate", rekao je Dulić novinarima u Sekretarijatu za legalizaciju, povodom vladine uredbe o konverziji prava korišćenja gradjevinskog zemljišta koju je Savet za borbu protiv korupcije ocenio protivustavnom.

Naknadu će morati da plate vlasnici preduzeća koji su privatizacijom zemljišta, stečajnim ili izvršnim postupkom došli do zemljišta kupujući fabrike, a nisu nastavili proizvodnju, već žele da ih pretvore u gradjevinsko zemljište.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.