Najveći svetski proizvođač luksuzne robe posustaje?

Izvor: B92, 12.Okt.2023, 22:59

Najveći svetski proizvođač luksuzne robe posustaje?

Najveći svetski proizvođač luksuzne robe Luj Viton Moet Henesi (LVMH) objavio je rezultate poslovanja.

Iz rezultata za prvih devet meseci i treći kvartal proizilazi da je ova kompanija sporije rasla nego u prethodnom periodu.

Kako prenosi CNBC, izveštaj je pokazao godišnji rast prihoda LVMH od devet odsto u trećem kvartalu, što predstavlja usporavanje u odnosu na međugodišnji rast od 17 odsto zabeležen u drugom kvartalu, prenosi Rojters.

U prvih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << devet meseci je prihod LVMH porastao za 14 odsto međugodišnje, dok je istom periodu prošle godine zabeležen rast prihod od 20 odsto.

"Posle tri burne godine i izvanredne godine, rast se približava brojevima koji su više u skladu sa istorijskim prosekom", rekao je analitičarima glavni finansijski direktor LVMH Žan-Žak Gioni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.