Najveći naftaši znaju - ovako ćemo da ulažemo

Izvor: Vesti-online.com, 16.Jun.2018, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najveći naftaši znaju - ovako ćemo da ulažemo

Saudijska Arabija i Rusija saglasile su se da prošire saradnju u energetskom sektoru, pogotovu na polju nafte i gasa.

To su nedavno saopštili su ruski ministar za energetiku Aleksander Novak i saudijski ministar za energetiku, industriju i rudne resursle Halid al-Falih.

Strane su se saglasile i da zajedno rade sa svim potpisnicima na deklaraciji o saradnji kako bi stvorile dugoročnu strukturu za saradnju, kao i da bi pozvale na saradnju drugih velikih proizvođača >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << nafte, prenosi Tas s.

Dve strane nameravaju da se rukovode principom težnje ka balansiranom tržištu koje se oslanja na dovoljno i sigurno snabdevanje, navodi ruska agencija.

Drugi princip je, dodaje, zajednička odgovornost svih strana za stabilnost naftnog tržišta.

"Strane nameravaju da obezbede podršku za naftu i gas kao ključne elemente globalne energetske ravnoteže u oblikovanju globalne regulatorne agende", navodi Tass, pozivajući se na zajedničko saopštenje.

Uz to, Rusija i Saudijska Arabija nameravaju da podrže investiranje u naftni i gasni sektor kako bi zadovoljile rastuću potrebu za naftom i kompenzovale prirodni pad proizvodnje.

Takođe, planiraju da pojačaju ulaganje u energetski sektor u cilju povećanja energetske efikasnosti i stabilnosti globalne ekonomije, uz ubrzanje tehnološkog napretka.

Dve strane su se dogovorile i da zajedno rade na obuhvatnom bilateralnom sporazumu, uzimajući u obzir gorepomenute principe.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.