Najveći izvoznici Fijat,NIS i Tigar

Izvor: B92, 23.Jun.2013, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najveći izvoznici Fijat,NIS i Tigar

Beograd -- Najveći doprinos rastu izvoza za prva četiri meseca od 24 odsto daju izvoz automobila i auto-komponenti, saopštilo je Ministarstvo finansija i privrede.

Ministarstvo je objavilo spisak kompanija najvećih izvoznika koje predvode Fijat Automobili Srbija iz Kragujevca, Naftna industrija Srbije i Tigar Tyers iz Pirota.

Među prvih 15 kompanija su i Hip Petrohemija iz Pančeva, Hemofarm iz Vršca, RTB Invest iz Bora, Yura Corporation iz Rače, Ball pakovanja iz Beograda, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tarket iz Bačke Palanke i Impol Seval iz Sevojna.

Slede Tetra Pak Production iz Beograda, Golden Lady iz Beloševca, Elixir Group iz Šapca, Sirmium Steel iz Sremske Mitrovice i Gorenje iz Valjeva, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo ističe da Srbija 2013. godine prvi put bazira svoj privredni rast na rastu izvoza koji je u prva četiri meseca ove godine porastao za 24 odsto u odnosu na isti period prošle godine i najavljuje da uvodi praksu da od juna javno objavljuje spisak najvećih srpskih izvoznika, čije poslovanje daje najveći doprinos privrednom rastu Srbije.

Na sajtu Ministarstva www.mfp.gov.rs objavljena je detaljna tabela najvećih srpskih izvoznika.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najveći izvoznici Fijat,NIS i Tigar

Izvor: B92, 23.Jun.2013

Beograd -- Najveći doprinos rastu izvoza za prva četiri meseca od 24 odsto daju izvoz automobila i auto-komponenti, saopštilo je Ministarstvo finansija i privrede...Ministarstvo je objavilo spisak kompanija najvećih izvoznika koje predvode Fijat Automobili Srbija iz Kragujevca, Naftna industrija...

Nastavak na B92...

Srbija bilježi rast izvoza od 24 odsto

Izvor: Capital.ba, 23.Jun.2013

BEOGRAD, Najveći doprinos rastu izvoza u Srbiji za prva četiri mjeseca od 24 odsto daju izvoz automobila i auto-komponenti, saopštilo je Ministarstvo finansija i privrede Srbije. Ministarstvo je objavilo spisak ..

Nastavak na Capital.ba...

Ministarstvo finansija objavljuje spisak najvećih izvoznika

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 23.Jun.2013

ADVERTISER-SERBIA.COM / BEOGRAD - Ministarstvo finansija i privrede Srbije saopštilo je u nedelju da će od ovog meseca redovno objavljivati spisak najvećih izvoznika zbog toga što njihovo poslovanje "daje najveći doprinos privrednom rastu" zemlje >>>(Ključne reči: Fiat automobili Srbija; NIS;...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.