Najveća koncesija ikada sprovedena u Srbiji

Izvor: B92, 21.Dec.2018, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Najveća koncesija ikada sprovedena u Srbiji"

Francuska kompanija Vansi erports uplatila je jednokratnu koncesionu naknadu od 501 miliona evra za aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu.

Tim povodom premijerka Ana Brnabić objavila je na Tviteru da to je najveća koncesija ikada sprovedena u Srbiji.

"Kompanija Vansi uplatila je 501 milion evra Republici Srbiji shodno Ugovoru o koncesiji i tako od ponoći postaje operater aerodroma Nikola Tesla na period od 25 godina. Republika Srbija ostaje vlasnik aerodroma", navela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je ona.

Ukupna vrednost transakcije je, kako je dodala, 1,46 milijardi evra i to je najveća koncesija ikada sprovedena u Srbiji.

"Vansi će nastaviti da ulaže u aerodromsku infrastrukturu kako bi aerodrom Nikola Tesla postao regionalni hab", napisala je premijerka.

Ministar finansija Siniša Mali je rekao, posle sednice Vlade Srbije, da će ukupno ulaganje Vansija u aerodrom biti 1,46 milijardi evra, a tu spadaju jednokratna naknada, minimalne godišnje koncesione naknade i kapitalna ulaganja.

Ugovor o koncesiji beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" na 25 godina potpisan je 22. marta sa francuskom kompanijom Vansi erports, u prisustvu premijerke Ane Brnabić.

Međunarodni tender je sproveden od 10. februara 2017. kroz fazu pretkvalifikacija, fazu neobavezujućih ponuda i fazu obavezujućih ponuda, a odluka je doneta 5. januara 2018. godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vansi preuzeo aerodrom Nikola Tesla, vrednost prve tranše 501 milion

Izvor: Beta, 21.Dec.2018

Kompаnijа "Vinci Airports Serbia" d.o.o. Beogrаd ("Vansi") uplаtilа je dаnаs jednokrаtnu koncesionu nаknаdu u iznosu od 501 milion evrа shodno Ugovoru o koncesiji i od ponoći postаje operаter аerodromа Nikolа Teslа nа period od 25 godinа, saopštila je Vlada Srbije.U saopštenju se...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.