Najkorumpiraniji tenderi u Češkoj i Slovačkoj

Izvor: S media, 27.Sep.2010, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najkorumpiraniji tenderi u Češkoj i Slovačkoj

Najviše korupcije na tenderima u postkomunističkoj Evropi ima u Češkoj i Slovačkoj i javne nabavke u te dve zemlje imaju najgoru reputaciju medju stranim investitorima, pokazala je nova anketa nemačkih privrednih komora.

Na listi zemalja gde javne nabavke prati najviše korupcije prva je Češka, za njom Slovačka, sledi Rumunija, za njom Madjarska a spisak prvih pet zemalja sa najviše korupcije u javnim nabavkama zaključuje

Bugarska.

Čast regiona >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << spašava Poljska, gde su tenderi za javne nabavke prilično transparentni, rekao je za današnje Hospodarske novini portparol Slovačko-nemačke trgovinske i privredne komore Markus Halt.

Da bar malo ublaže nabujalu korupciju u Češkoj pokušavaju odnedavno veliki američki investitori koji su pooštrili etičke kodekse.

Beta

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najviše korupcije u Češkoj i Slovačkoj

Izvor: Radio 021, 27.Sep.2010

Najviše korupcije na tenderima u postkomunističkoj Evropi ima u Češkoj i Slovačkoj i javne nabavke u te dve zemlje imaju najgoru reputaciju među stranim investitorima, pokazala je nova anketa nemačkih privrednih komora.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.