Najkasnije 1. septembra otvaramo vrtić u Ministarstvu

Izvor: B92, 05.Jun.2018, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Najkasnije 1. septembra otvaramo vrtić u Ministarstvu"

Beograd -- Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da će od septembra biti otvoren vrtić za decu zaposlenih u Ministarstvu.

"Ministarstvo će najkasnije do 1. septembra da uredi prostoriju za čuvanje dece svojih zaposlenih", kazala je Mihajlovićeva na konferenciji Ravnopravno u lancu vrednosti.

Prema njenim rečima, to će biti doprinos Ministarstva na čijem je čelu da se pomiri roditeljstvo i posao.

Mihailovićeva je rekla da u Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 200.000 porodica živi od žena preduzetnika, vlasnica preduzetničkih radnji.

"One ne doprinose samo svojim porodicama već i celom društvu i mi moramo da im sistemski pomognemo da se razvijaju", navela je ona.

Mihajlovićeva je istakla da će se ove godine raditi na podzakonskim aktima kako bi se stvorio zakonski okvir da bi žene preduzetnice mogle da se lakše uključe u veće prodajne lance.

"Godinama obilazimo Srbiju, razgovaramo sa ženama preduzetnicima i uvek dođemo do toga da je najveći problem kako da veliki lanci prepoznaju male i mikro firme i da ih uključe", kazala je potpredsednica vlade.

''To nije jednostavno i lako, ali moramo naći zakonske načine da to sprovedemo. Zato podržavamo inicijativu Udruženja poslovnih žena da kroz institucije i zakonske okvire rešimo pitanje uključivanja preduzetnica u lanac nabavke.

Predsednica Upravnog odbora Američke privredne komore Jelena Pavlović rekla je da će ta organizacija pomoći preduzetnicama koje osnivaju i vode mala i srednja preduzeća da se uključe na tržište i dobiju ravnopravan pristup obrazovanju i informacijama kako da razumeju potrebe tržišta i da sa svojim proizvodima i uslugama budu konkurentne.

Pavlović je istakla da APK veruje u osnaživanje ženskog preduzetništva i izrazila zadovoljstvo što inicijativu podržava potpredsednica vlade.

''Verujemo da su važni primeri koji pokazuju da žene u Srbiji imaju potencijal da obavljaju odgovorne poslove i da postižu vrhunske rezultate kako u javnim poslovima tako i u privatnom biznisu'', rekla je Pavlović i dodala da je veliki broj žena na rukovodećim pozicijama u 300 kompanija koje su članice APK i da ih je svake godine sve više.

Član Upravnog odbora Saveta stranih investitora Marinko Ukropina kaže da će ta organizacija pomoći razvoju malih i srednjih preduzeća akcijama koje, kaže, u lancu snadbevanja podrazumevaju podizanje nivoa tehnologija i standarda.

''Kao velike kompanije svesni smo da smo generatori razvoja, ali znamo da bez žena ne možemo ništa da uradimo. Želimo da broj zaposlenih žena u menadžmentu blizu 40-50 odsto i tu smo da pomognemo na svaki način'', poručio je Ukropina.

Konferenciji ''Ravnopravno u lancu vrednosti'' u Starom dvoru prisustvovao je i ambasador Holandije Henrik van den Dol, a učesnici su pre početka skupa obišli izložbu proizvoda preduzetnica iz Udruženja poslovnih žena Srbije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zorana Mihajlović: Preduzetnicama potrebna institucionalna podrška

Izvor: Beta Video, 05.Jun.2018

BEOGRAD - Preduzetnicama je potrebna veća podrška privrednih udruženja i državnih institucija kako bi se uključile u lanac dobavljača velikim kompanijama, kazala je danas predsednica Koordinacionog tela Vlade Srbije za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović. ``Od ukupnog broja preduzetničkih firmi...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

BRINE I O DECI ZAPOSLENIH! Zorana u svom ministarstvu otvara vrtić

Izvor: Kurir, 05.Jun.2018

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da će od septembra biti otvoren vrtić za decu zaposlenih u Ministarstvu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.