Nagrade za unapređenje bilateralne saradnje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Mar.2017, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrade za unapređenje bilateralne saradnje

Nemačko-sprska privredna komora dobitnik je dve nagrade magazina Diplomacy&Commerce. Nemačko-srpska privredna komora (AHK Srbija) dobila je priznanje za Unapređenje bilateralne saradnje i privrednog ambijenta u 2016. a Martin Knap, Izvršni član Upravnog odbora nagrađen je za projekat "Serbian Visions" koji okuplja najznačajnije institucije civilnog društva.

Žiri je bio jednoglasan u odluci da je Nemačko-srpska privredna komora institucija koja je u 2016. najviše doprinela >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << unapređenju bilateralne saradnje Srbije i Nemačke i omogućila bliže povezivanje dve zemlje u privredi, kulturi i humanitarnom radu.

U ime Komore, obe nagrade je sinoć na svečanoj dodeli primio njen predsednik, Ronald Seliger, koji je i generalni direktor Hemofarma i potpredsednik STADA grupe za Jugoistočnu Evropu.

Nemačko-srpska privredna komora osnovana je prošle godine upravo sa ciljem unapređenja bilateralnih odnosa i privrednog ambijenta u Srbiji. Jedina je bilateralna komora u Srbiji, nastala zajedničkim dogovorom vlade dve zemlje i u skladu sa novim Zakonom koji reguliše tu oblast.

Obe nagrade veliki su podsticaj za preko 300 kompanija, naših članica, da nastave da budu najbolji ambasadori ove saradnje i realizacije investicionih projekata u Srbiji. Osim privrednog povezivanja, AHK Srbija je prepoznala značaj društveno odgovornog ponašanja i aktivnog zalaganja civilnog sektora u razvoju zemlje i pokrenula multikongres Serbian Visions", rekao je Ronald Seliger prilikom dodele nagrada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.