Izvor: Blic, 15.Jul.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagli pad cene nafte, barel bio ispod 136 dolara

Cena nafte je danas naglo pala nakon upozorenja šefa Federalnih rezervi SAD Bena Bernankija da su cene energenata uz ozbiljne probleme u finansijskom sektoru drastično smanjile kupovnu moć u SAD.

Američka laka nafta pala je u jednom trenutku na 135,92 dolara, što je čak 11 dolara niže od najviše cene dana. Nešto kasnije cena se stabilizovala na oko 138 dolara po baleru.

Bernanki je u svom polugodišnjem izveštaju za Kongres SAD rekao da američku ekonomiju ugrožavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << propadanje tržišta nekretnina, napetost na kreditnom tržištu i povećana inflacija.

Na izlaganje šefa američke Centralne banke odmah su reagovale i evropske berze padom glavnog indeksa FTSEurofirst 300 za 1,9 procenata na 1.112,59 poena.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.