Naftna Industrije Srbije: Kravčenko počeo smene

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Feb.2009, 00:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naftna Industrije Srbije: Kravčenko počeo smene

BEOGRAD - Novi generalni direktor Naftne industrije Srbije Kiril Kravčenko počeo je kadrovske čistke u kompaniji smenom tri pomoćnika direktora NIS Petrola, saznaje nezvanično Enerdžiobzerver.

Reč je o pomoćnicima za investicije, spoljne nabavke i interne nabavke.

Kravčenko je obišao i Rafineriju Pančevo. Pritom ga je najviše interesovalo sa koliko zemljišta raspolaže Rafinerija Pančevo i da li je ono u njenom vlasništvu.

Prema neproverenim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << podacima, Rafinerija Pančevo je izgrađena na zemljištu Manastira Vojlovica.

Za ovaj manastir često se govori da ga je navodno izgradio despot Stefan Lazarević, ali o tome nema pisanih tragova, osim nekoliko pretpostavki, navodi Enerdžiobzerver.

Takođe navodi da je potvrdu ovih informacija potražio u informativnoj službi Naftne industrije.

"Sve kadrovske odluke biće podrobno analizirane i donosiće se isključivo u interesu NIS-a. O svim novim imenovanjima ili postojećim izmenama organizacione strukture kompanije, operativno ćemo informisati javnost i sve zainteresovane strane. Sva eventualno sporna pravna pitanja biće rešavana isključivo u skladu sa zakonom", kaže se u odgovoru informativne službe kompanije.

Nema otkaza, neki rukovodioci predloženi za premeštaj

U Naftnoj industriji Srbije (NIS) niko nije dobio otkaz, ali je više rukovodilaca dobilo predlog za premeštaj na nove položaje u okviru postojeće organizacione strukture, rečeno je večeras Tanjugu u press službi NIS-a.

"Danas NIS radi u normalnom režimu, nijedan čovek nije otpušten iz kompanije, svi saradnici rade na svojim radnim mestima", rekli su u NIS-u, povodom medijskih spekulacija da je novi direktor Kiril Kravčenko navodno smenio deo rukovodećeg kadra.

Svi premeštaji se realizuju uz saglasnost saradnika i usmereni su na povećanje efikasnosti rada NIS-a, kako je navedeno, "u svetlu početka realizacije investicionog programa".

NIS je najavio da će o svim novim imenovanjima ili postojećim izmenama organizacione strukture kompanija informisati javnost i sve zainteresovane.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.