Nafta koči dogovor oko Prevlake

Izvor: B92, 20.Jun.2013, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nafta koči dogovor oko Prevlake

Priča o naftnim nalazištima kod Prevlake mogla bi svakako da zaoštri priču oko razgraničenja Crne Gore i Hrvatske.

Dok jedni smatraju da se nijedna strana neće odreći dobiti od zaliha nafte i da je finansijska korist presudna, drugi su, ipak, ubeđeni da neće biti problema i da će se sve rešiti bilateralnim sporazumom.

Hrvatska se, prema medijskim najavama, sprema da Crnoj Gori predloži zajednički tender za odabir kompanije koja bi pod morem u pograničnom pojasu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tragala za rezervama nafte čija bi eksploatacija bila ekonomski isplativa, pišu Dnevne novine.

Iz crnogorskog Ministarstva ekonomije poručili su da ne mogu ništa reći po ovom pitanju, jer predlog još nijesu ni dobili.

"Što se tiče principa međunarodne saradnje u praksi su poznati modeli međunarodne pogranične saradnje u deljenju resursa i mi jesmo zainteresovani da rešavamo u tom pravcu. Ali svakako treba sačekati pre bilo kakvih izjava u tom smeru, da dobijemo zvaničnu inicijativu Ministarstva ekonomije Hrvatske", kazala je za Dnevne novine portparolka Ministarstva ekonomije Draženka Bećirović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nafta koči dogovor oko Prevlake

Izvor: B92, 20.Jun.2013

Priča o naftnim nalazištima kod Prevlake mogla bi svakako da zaoštri priču oko razgraničenja Crne Gore i Hrvatske...Dok jedni smatraju da se nijedna strana neće odreći dobiti od zaliha nafte i da je finansijska korist presudna, drugi su, ipak, ubeđeni da neće biti problema i da će se sve rešiti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.