Nafta ispod 82 dolara zbog pada zaliha u SAD

Izvor: S media, 06.Jan.2010, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nafta ispod 82 dolara zbog pada zaliha u SAD

Sirovom naftom se danas na berzi u NJujorku trguje po ceni ispod 82 dolara za barel, pošto je izveštaj o stanju zaliha energenata u SAD prošle sedmice pokazao pad zaliha "tečnog zlata" veći od očekivanog.

Cena američke "lake" nafte za terminsku isporuku u februaru je na NJujorškoj robnoj berzi pala za 24 centa, na 81,53 dolara za barel, pošto je juče taj energent završio trgovanje na najvišem iznosu u poslednjih 14 meseci od 81,77 dolara za barel, prenele su agencije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Evropska "brent" nafta je istovremeno na Medjunarodnoj berzi petroleja u Londonu pojeftinila za 31 cent, na 80,26 dolara za barel.

Američki institut za naftu (API) je sinoć objavio nedeljni izveštaj koji je pokazao pad zaliha tog energenta u SAD prošle sedmice od 2,3 miliona barela, dok su analitičari očekivali smanjenje od 1,6 miliona barela.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.