Nadam se da će minimalac biti 250 evra

Izvor: Mondo, 21.Okt.2018, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nadam se da će minimalac biti 250 evra"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Kraljevu da se nada da će minimalna zarada u Srbiji iduće godine biti veća od 250 evra, dok je u vreme prethodne vlasti iznosila 150 evra.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Povodom ocene lidera Narodne stranke Vuka Jeremića da je stanje u Srbiji poput stanja u "Prokletoj avliji" Ive Andrića, Vučić je pozvao građane da sami procene da li je "prokleta avlija... ovo ili ono" vreme.

Vučić je istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da nije siguran da je Jeremić čitao Andrićevu "Prokletu avliju", jer da jeste, kako je naveo, "setio bi se vremena sopstvene vlasti" u kojem je Srbija "dovedena do ivice bankrota".

"Je li ovo prokleta avlija ili ono? Je li prokleta avlija kada gradimo autoput do Čačka i završavamo ga do Nove godine, ili kada neko 60 godina obećava put, pa ga ne uradi? Je li prokleta avlija kada zatvorite Narodni muzej i Muzej savremene umetnosti ili kada ga otvorite..? Neka ljudi sami razmisle i neka pogledaju koliko bolnica i kliničkih centara radimo i gradimo po Srbiji", kazao je Vučić novinarima u Kraljevu.

Jeremić je danas izjavio da je Srbija u "dubokom snu, s ponekim pulsom otpora" vlasti koju je opisao kao "totalitarni režim zla", dok je stanje u zemlji uporedio s Andrićevom "Prokletom avlijom".

"U prokletoj avliji nema sreće, nema pravde, postoji gospodar i njegova svita, a samo za njih ta avlija nije prokleta, za sve druge jeste", rekao je Jeremić i dodao da se "korov i kancer ne povlače sami od sebe".

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Minimalac za 100 evra veći nego u doba bivše vlasti

Izvor: N1 televizija, 21.Okt.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Kraljevu da se nada da će minimalna zarada u Srbiji iduće godine biti veća od 250 evra, dok je u vreme prethodne vlasti iznosila 150 evra...Povodom ocene lidera Narodne stranke Vuka Jeremića da je stanje u Srbiji poput stanja u "Prokletoj avliji"...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.