Nada u oporavak privrede

Izvor: S media, 09.Jun.2010, 22:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nada u oporavak privrede

Najnoviji statistički pokazatelji bude nadu da srpska privreda počinje da se oporavlja, izjavio je večeras premijer Srbije Mirko Cvetković i naveo da raste bruto domaći proizvod (BDP), kao i izvoz, a zaustavljen je rast nezaposlenosti.

Govoreći na tradicionalnim junskim susretima Srpske asocijacije menadžera, on je rekao da najnoviji podaci pokazuju da je i rast nezaposlenosti zaustavljen, što kako je naveo, govori da je srpska privreda na putu oporavka.

"Zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << toga Vlada Srbije čini velike napore u cilju oporavka srpske privede i zaustavljanju pada standarda najsiromašnijih slojeva stanovništva", rekao je predsednik vlade.

On je naveo da je za prva tri meseca, rast BDP iznosio jedan odsto, što nije toliko koliko bi vlada želela, ali je zato izvoz u prva četiri meseca povećan za 18 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Premijer je istakao da je i uvoz Srbije porastao za tri odsto, što je znak da je domaća tražnja počela da se oporavlja.

On je izrazio nadu da će u narednom periodu biti više razloga za nadu nego za strepnju.

U prisustvu brojnih članova Srpske asocijacije manadžera, stranih dipomata akreditovanih u Beogradu i ministara, Cvetković je uručio stipendiju Ljupki Mihajlovskoj, koja je prikupljena od večerašnjih kotizacija gostiju na večeri u restoranu Kalemegdanska terasa.

Mihajlovska je diplomac Filološkog fakulteta u Beogradu i stipendista master studija na Fakultetu političkih nauka.

Radi se o mladoj osobi sa invaliditetom koja pohadju Kotrulji poslovnu školu.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Postepen oporavak privrede

Izvor: RTS, 09.Jun.2010

Premijer Srbije Mirko Cvetković, govoreći na tradicionalnim junskim susretima Srpske asocijacije menadžera, poručio je da najnoviji statistički pokazatelji bude nadu da srpska privreda počinje da se oporavlja...Najnoviji statistički pokazatelji bude nadu da srpska privreda počinje da se oporavlja,...

Nastavak na RTS...

Cvetković:Videće i građani oporavak

Izvor: B92, 10.Jun.2010, 05:10

Beograd -- Privreda Srbije počinje da se oporavlja, ali to nažalost još uvek ne osećaju građani u svakodnevnom životu, kaže premijer Srbije Mirko Cvetković...On kaže da najnovija statistika uliva nadu da privreda počinje da se oporavlja jer raste bruto domaći proizvod i izvoz, a zaustavljen...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.