Na tržište stiže nova valuta

Izvor: Capital.ba, 21.Jun.2021, 07:35

Na tržište stiže nova valuta

AKRA – Skupina od petnaest zapadnoafričkih zemalja usvojila je u subotu novi plan pokretanja jedinstvene valute 2027, nakon što je raniji plan poremećen pandemijom. Foto: Pixabay O novoj strategiji dogovorili su se čelnici država Ekonomske zajednice zapadnoafričkih zemalja (ECOWAS), rekao je Žan-Klod Kasi Bru, predsednik Komisije ECOWAS-a na konferenciji za medije nakon završetka samita u Gani. Zemlje se nadaju da će im jedinstvena valuta pomoći u jačanju trgovine i ekonomskog rasta. “Zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << šoka vezanog za pandemiju, šefovi država odlučili su da suspenduju sprovođenje”, rekao je Bru. “Imamo novi plan i novi konvergencijski sporazum koji će pokriti razdoblje između 2022. i 2026, a 2027. će biti lansiran ‘eco'”, rekao je, govoreći o imenu nove valute, prenosi Poslovni dnevnik. Чланак Na tržište stiže nova valuta се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Zapadni deo Afrike uvodi zajedničku valutu

Izvor: Kamatica.com, 21.Jun.2021

Grupa od 15 zapadnoafričkih zemalja usvojila je u subotu novi plan pokretanja jedinstvene valute 2027, nakon što je raniji plan poremećen pandemijom..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.