Na pomolu nova ekonomska kriza?

Izvor: Vesti-online.com, 18.Jan.2010, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na pomolu nova ekonomska kriza?

Međunarodni monetarni fond upozorio je danas da bi globalna ekonomija mogla ponovo da doživi pad i zapadne u novu recesiju.

Šef MMF-a Domonik Stros Kan izjavio je da države ne bi trebalo da ukinu stimulacione pakete koji su podstakli privredni rast tokom prošle godine, prenosi Bi-Bi-Si.

"Moramo da budemo veoma obazrivi jer je oporavak i dalje veoma osjetljiv", rekao je Stros Kan.

Nemačka i Francuska objavile su odvojeno optimistične prognoze o privrednom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << rastu u 2010. godini.

Kan je ocenio da svetski ekonomski oporavak predvode Kina i ostale azijske zemlje.

"Oporavak u razvijenim zemljama je bio spor, a najbolji pokazatelj su inicijative privatnika i stopa zaposlenosti", rekao je šef MMF-a.

On je dodao da će rešavanje problema velikih javnih dugova biti prioritet za mnoge vlade i sugerisao da će MMF povećati prognozu o očekivanom privrednom rastu u ovoj godini.

MMF trenutno očekuje rast od 3,1 odsto u 2010. godini. Nemačka sada očekuje da će zabeležiti rast od 1,5 odsto, a Francuska 1,4 odsto.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.