Na odmoru se najčešće svađamo zbog novca

Izvor: S media, 24.Maj.2011, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na odmoru se najčešće svađamo zbog novca

Godišnji odmor bi trebalo da smanji stres. Ipak nije retkost da se sa odmora vratimo još umorniji nego što smo bili. Razlog? Novac.

Na top lestvici stvari koje na odmoru izazivaju nesuglasice, tenzije i svađe vode novac, turističko razgledanje i hrana. To su rezultati nedavnog istraživanja američke kompanije TNS koje je naručio lanac hotela Marriott.

Oko 26 posto ispitanika tvrdi da se na godišnjem odmoru prepiru koliko će novca >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << potrošiti, 22 posto parova ne može da se dogovori kako će provesti vreme na putovanju, a za devet posto uzrok je svađa odabir restorana i hrane.

Svaki štediša kao terorista

Tri četvrtine ispitanika kažu da će im ovogodišnji odmor biti od vitalnog značaja za njihovo mentalno zdravlje: 44 posto ih računa kako će se na odmoru rešiti stresa, 37 posto se nada da će im putovanje podići raspoloženje, a osam posto veruje da će odmor pomoći da se njihov odnos popravi. Uprkos odlučnosti da se odmore, čak 64 posto žena i 41 posto muškaraca oseća se krivim što troše novac dok su na odmoru.

Šta se može u Srbiji sa 100 evra

Nadalje, putovanje sa decom takođe utiče na dodatni stres. Roditelji, otkriva anketa, često nervozno reaguju na svoju decu.

(Tportal foto:Thinkstock)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.