NLB razmatra uvođenje negativne kamate

Izvor: Capital.ba, 08.Sep.2019, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NLB razmatra uvođenje negativne kamate

LJUBLJANA,  Unatoč dobrim rezultatima u prvoj polovici godine, Nova ljubljanska banka razmatra uvođenje negativnih kamatnih stopa na depozite. To znači da bi njihove štediše plaćale da svoj novac drže u banci. Nova Ljubljanska banka objavila je svježe podatke o poslovanju prema kojima je u prvih šest mjeseci ove godine Banka ostvarila zaradu više od 122 miliona evra, a Grupa 94 miliona evra. To je nešto manje nego u istom periodu prošle godine, ali još uvijek prilično dobar rezultat. >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << Unatoč dobiti, NLB sada razmišlja o uvođenju negativne kamate. S tim vezi Banka nije bila previše rječita, pred kamare nisu željeli ni predsjednik Uprave banke Blaž Brodnjak, niti predsjednik Nadzornog odbora Primož Karpe, navodi RTV Slovenije. U pisanom odgovoru rekli su samo: “To je samo rasprava koja u Evropi traje već neko vrijeme”. U NLB-u Slovenci imaju uloženih više od osam milijardi evra. RTV Slovenije izvještava i da u NLB- u još proučavaju prodaju životnog osiguravatelja Vita, a otkupnu cijenu banka bi namijenila za kupovinu srpske Komercijalne banke. Međutim, taj novac ne bi bio dovoljan.   RTV Slovenije Чланак NLB razmatra uvođenje negativne kamate се појављује прво на INFORMACIJA JE KAPITAL - Capital.ba.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Nova ljubljanska banka razmišlja o uvođenju negativne kamate

Izvor: Capital.ba, 08.Sep.2019

LJUBLJANA, Uprkos dobrim rezultatima u prvoj polovici godine, Nova ljubljanska banka razmatra uvođenje negativnih kamatnih stopa na depozite.   To znači da bi njihove štediše plaćale da svoj novac drže u banci. Nova Ljubljanska banka objavila je svježe podatke o poslovanju prema kojima je u...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.