NIS ušao među prvih 10 u regionu

Izvor: Blic, 05.Okt.2011, 03:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIS ušao među prvih 10 u regionu

Jedanaest preduzeća iz Srbije našlo se na listi 100 najvećih kompanija u južnoistočnoj Evropi, pokazuje analiza “Sinjuza” u saradnji sa konsultanstskom kućom “A.T. Kerni” i “Euromonitorom Internacional”.

Osnovni kriterijum je bila visina prihoda u 2010. godini, a na na vrhu liste je Naftna inudstrija Srbije koja je zahvaljujući prihodu od 1,7 milijardi evra, zauzela deveto mesto (12. pozicija u 2009. godini).

Na 18. mestu se našao EPS, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je u odnosu na 2009. godinu pao za jednu poziciju. Slede "Telekom Srbija”, "US Stil”, "Srbijagas”, te "Delta Maksi”, koji je sa ukupnim prihodima od oko 730 miliona evra, zauzeo 43. mesto. Za mesto na listi se izborila i kompanija "Termoelektrane Nikola Tesla”, te "Jugorosgas”, "Merkator S”,"Elektrovojvodina” i "Idea Srbija”.

Kada je reč o listi banaka, iz Srbije je najbolje plasirana Banka Inteza koja se sa 24. popela na 20 mesto u regionu. Komercijalna je na 28. mestu, a na listi je još 16 banaka. Dunav osiguranje najbolje je plasirana srpska osiguravajuća kuća (10. pozicija), Delta Đenerali je 18. a DDOR na 19. mestu dok je na listi još osam osiguranja iz Srbije.

Povezane vesti: "Delta" na 86.mestu liste top 500 preduzeća
Pogledaj vesti o: EPS

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NIS među 10 najvećih u regionu

Izvor: B92, 05.Okt.2011

Beograd -- Jedanaest preduzeća iz Srbije našlo se na listi 100 najvećih kompanija u jugoistočnoj Evropi, pokazuje analiza bugarskog portala SeeNews...Osnovni kriterijum je bila visina prihoda u 2010. godini, a na na vrhu liste domaćih firmi je Naftna inudstrija Srbije koja je zahvaljujući prihodu...

Nastavak na B92...

NIS ušao među prvih 10 u regionu

Izvor: Krediti.rs, 05.Okt.2011

Jedanaest preduzeća iz Srbije našlo se na listi 100 najvećih kompanija u južnoistočnoj Evropi, pokazuje analiza “Sinjuza” u saradnji sa konsultanstskom kućom “A.T. Kerni” i “Euromonitorom Internacional”.

Nastavak na Krediti.rs...

NIS među prvih 10 u regionu

Izvor: S media, 05.Okt.2011

Jedanaest preduzeća iz Srbije našlo se na listi 100 najvećih kompanija u južnoistočnoj Evropi, pokazuje analiza “Sinjuza” u saradnji sa konsultanstskom kućom “A.T. Kerni” i “Euromonitorom Internacional”. ..Osnovni kriterijum je bila visina prihoda u 2010. godini, a na na vrhu liste...

Nastavak na S media...

SEE TOP 100: Najuspešnije kompanije regiona, 18 iz Srbije

Izvor: GdeInvestirati.com, 05.Okt.2011

Jedanaest preduzeća iz Srbije našlo se na listi 100 najvećih kompanija u južnoistočnoj Evropi, pokazuje analiza SEENews.com-a u saradnji sa konsultanstskom kućom A.T. Kearney i Euromonitorom Internacional. Opširnije..

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.