NIS ispunjava obaveze prema Petrohemiji

Izvor: S media, 18.Feb.2010, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIS ispunjava obaveze prema Petrohemiji

Naftna industrija Srbije ispunjava obaveze vezane za isporuku primarnog benzina HIP Petrohemiji i u potpunosti poštuje Protokol o saradnji izmedju NIS-a, Petrohemije i Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, koji je potpisan prošle godine, saopšteno je danas iz NIS-a.

Ugovorene količine sirovog benzina Petrohemiji iznose mesečno oko 7,5 hiljada tona i one se iz Rafinerije nafte Pančeve isporučuju Petrohemiji po utvrdjenoj dnevnoj dinamici.

NIS je spreman >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da isporučuje i dodatne kolicine, preko obima koje predvidja Protokol, u periodima kada za to postoji tehnološka mogućnost, navodi se u saopštenju i dodaje da NIS trenutno nema mogućnosti da isporučuje dodatne kolicine primarnog benzina Petrohemiji, jer su ostale količine te sirovine potrebne su za proizvodnju naftnih derivata u Rafinerijama NIS-a.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mladjan Dinkić ocenio je u sredu u Pančevu da su odnosi Petrohemije sa nekim dobavljačima korektni, dok bi saradnja sa nekim drugim, kao što je NIS, koja povremeno ne poštuje dogovor oko isporuke primarnog benzina Petrohemiji, morala da se podigne na viši nivo.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.