NIS: Do 2025. godine ulažemo 1,5 milijardi evra

Izvor: SEEbiz.eu, 05.Mar.2019, 00:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIS: Do 2025. godine ulažemo 1,5 milijardi evra

KOPAONIK – Generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev izjavio večeras na Kopaonik biznis forumu da će ta kompanija uložiti u nove projekte i proizvodnju 1,5 milijardi evra do 2025. godine, a da se razmatra i proizvodnja nafte i gasa u Bosni i Hercegovini.

Tjurdenjev kaže da su ukupne investicije NIS-a pet milijadi, uključujući i one koje treba da budu realizovane. On je podsetio da je od 2009. godine, kada je Gaspromnjeft postao deoničar NIS-a, već uloženo tri milijarde >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << evra, a samo prošle godine oko 300 miliona u izgradnju novih postrojenja.

Jedno od takvih biće u Pančevu, a, kako je najavio, predviđa se i ulaganje u vetropark na lokaciji Plandišta, izgradnju postrojenja od 100 megavata u koje će biti uloženo OD 140 do 150 milona evra.

Projekat u Pančevu, gde se gradi postrojenje za proizvodnju električne energije, koštaće ovu kompaniju od 170 do 180 miliona evra.

Tjurdenjev je rekao da se razmatra proizvodnja nafte i gasa na teritoriji BiH, a da kompanija inače istražuje na mnogo lokacija potencijale za dobijanje nafte i gasa.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.