Izvor: B92, 17.Avg.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBS sprečila rast vrednosti dinara

Beograd -- Narodna banka Srbije je, da bi sprečila još veći rast vrednosti dinara, kupila evre u iznosu od 103,1 milion dolara.

Današnji zvanični srednji kurs bio je 81,50 dinara za jedan evro. NBS saopštava da ni ubuduće neće dozvoljavati prevelike dnevne promene kursa, ali isto tako neće zaustavljati kretanja na finansijskom tržištu koja su u poslednje vreme dovele do jačanja dinara.

"Jačanje dinara potvrđuje ono na šta NBS već duže vreme upozorava, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posebno građane, da je dinar za njih najsigurnija investicija. Ukoliko imaju višak dinara, NBS građanima savetuje da ih ulože u dinarskom obliku u neki vid štednje, kako se ne bi izlagali nepotrebnom deviznom riziku i troškovima konverzije", saopštava NBS.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.