Izvor: Beta, 21.Jan.2010, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBS od aprila neće raditi sa menjačima

BEOGRAD, 21. januara 2010. (Beta) - Narodna banka Srbije u četvrtak je saopštila da će od 1. aprila prestati da radi sa ovlašćenim menjačima i da će se ti poslovi u potpunosti preneti na poslovne banke.

"Sredinom 2006. godine, kada je započela postepeno povlačenja iz menjačkih poslova, učešće NBS u tim poslovima iznosilo je 80 odsto, a učešće banaka svega 20 odsto", navodi se u saopštenju.

Centrala banka je istakla da je u proteke tri godine donela više mera vezanih za poslove sa menjačima koje su doprinele da smanjenje njenog učešća u menjačkim poslovima nema negativne efekata na menjačkom i ukupnom deviznom tržištu, a pri čemu su prodaja i otkup deviza i dalje bili u porastu.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.