NBS objavila Finansijski vodič za povratnike u Srbiju

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Okt.2019, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBS objavila Finansijski vodič za povratnike u Srbiju

Narodna banka Srbije (NBS) je objavila Finansijski vodič za povratnike, građane koji se vraćaju u Srbiju, a koji objašnjava devizne propise koji se odnose na njih, a prema Zakonu o deviznom poslovanju.

U vodiču, koji je objavljen na sajtu NBS, navedeni su propisi koji se pored ostalog odnose na prenos novac iz inostrane banke u banku u Srbiji, gašenje ili otvaranje računa kod banke u Srbiji, držanju deviza na računu kod banke u inostranstvu, osnivanje privrednog društva >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u Srbiji.

Iz NBS su naglasili da Finansijskim vodičem za povratnike žele da unaprede informisanost građana Srbije koji žele da se vrate u zemlju i da stvore uslove za njihov lakši povratak i bržu integraciju.

Cilj Finansijskog vodiča je, kako je istaknuto, "da se na jednom mestu, jednostavno i sveobuhvatno, pruže informacije u vezi s većinom pitanja iz oblasti deviznog poslovanja koje su značajne za povratak naših građana iz inostranstva".

U dokumentu je istaknuto da se povratnikom smatra lice koje je boravilo u inostranstvu duže od godinu dana i koje se vraća u Srbiju, a pre svega lice koje se iselilo iz Srbije i koje je boravilo u inostranstvu na osnovu dozvole stalnog boravka, koje je privremeno boravilo u inostranstvu na osnovu radne ili studentske dozvole ili koje ima dvojno državljanstvo, kao i strani državljani koji se useljavaju u Srbiju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.