NBS dostavljeno 137.628 izveštaja

Izvor: B92, 15.Mar.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBS dostavljeno 137.628 izveštaja

Beograd -- Narodna banka Srbije za 2007. godinu ukupno primila i evidentirala 137.628 finansijskih izveštaja.

Obrada svih finansijskih izveštaja može se očekivati do kraja aprila

Centralna banka je saopštila da će prvi podaci iz finansijskih izveštaja za 2007. godinu biti dostupni svim zainteresovanim korisnicima odmah posle završetka obrade za sve kategorije obveznika, odnosno od 15. maja 2008. godine.

Učešće finansijskih izveštaja u elektronskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << formi u ukupnom broju dostavljenih povećano je za deset odsto u odnosu na prethodnu godinu, što predstavlja pozitivan iskorak u susret primeni Zakona o elektronskom potpisu i jasan indikator poboljšanja kvaliteta podataka.

Zahvaljujući visokom stepenu automatizacije prijema i obrade, koji primenjuje NBS, omogućeno je da se za samo 16 radnih dana, koliko je trajao prijem, u elektronsku bazu finansijskih izveštaja već unese 54.745 ispravnih finansijskih izveštaja.

S obzirom na tok kontrole i obim ispravki u finansijskim izveštajima u pisanoj formi, završetak obrade svih finansijskih izveštaja može se očekivati do kraja aprila ove godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.