NBS dala procenu privrednog rasta Srbije

Izvor: B92, 18.Maj.2022, 11:48

NBS dala procenu privrednog rasta Srbije

Beograd -- Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković rekla je da je međugodišnji rast bio relativno dinamičan i iznosio 4,3 procenta.

Kako je istakla, to je, pre svega, zbog investicija i visoke stope rasta izvoza sektora rudarstva.

Tabaković je naglasila da je procena privrednog rasta Srbije korigovana na nivo od 3,5 do 4,5 odsto, što je za 0,5 odsto niže ood čekivanja u februaru ove godine.

Inflacija u Srbiji je nastavila da raste pod pritiskom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << spoljnih faktora i u aprilu je iznosila 9,6 procenata međugodišnje, izjavila je danas guvernerka.

"Održana je relativna stabilnost kursa i usidrenost očekivanja sektora finansija i privrede bila je snažna kočnica za baznu inflaciju koja je održana na nižem nivou od očkivanog", izjavila je ona predstavljajući Izveštaj o inflaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NBS dala procenu privrednog rasta Srbije

Izvor: B92, 18.Maj.2022

Beograd -- Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković rekla je da je međugodišnji rast bio relativno dinamičan i iznosio 4,3 procenta..."Rast je u najvećoj meri rezultat povećane aktivnosti u uslužnim sektorima i industriji", navela je guverner NBS-a...Naglasila je da je procena rasta...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.