Srbija povlači 56 miliona evra

Izvor: S media, 29.Jun.2010, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija povlači 56 miliona evra

Srbiji je, najnovijom odlukom Medjunarodnog monetarnog fonda omogućeno da 30. juna povuče oko 383,2 miliona evra iz četvrte tranše u okviru aktuelnog stend-baj aranžmana, ali će ona povući oko 56 miliona evra ili 15 odsto raspoloživih sredstava, saopštila je danas Narodna banka Srbije.

NBS je, shodno Memorandumu o razumevanju izmedju RS i MMF-a, donela takvu odluku "polazeći od stabilnog nivoa deviznih rezervi i potrebe da se minimiziraju troškovi ovog kreditnog aranžmana",
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Time će ukupna sredstva koja su iz ovog aranžmana do sada iskorišćena iznositi oko 1,47 milijardi evra, odnosno 263 odsto kvote Republike Srbije u MMF-u.

"Pri tome, NBS ima mogućnost da u svakom trenutku povuče preostala sredstva četvrte tranše, ukoliko se oceni da je to potrebno radi sprovodjenja Programa sa Fondom i dogovorene ekonomske politike", navedeno je u saopštenju.

NBS je istakla da je Odbor izvršnih direktora MMF-a, na sastanku održanom 28. juna, pozitivno ocenio sprovodjenje dogovorenog ekonomskog programa Republike Srbije u okviru aktuelnog stend-baj aranžmana, čime je uspešno okončano njegovo četvrto razmatranje i omogućeno Srbiji da 30. juna povuče raspoloživa sredstva u okviru četvrte tranše.

Medjunarodni monetarni fond je potvrdio da Republika Srbija nastavlja da postiže dobre rezultate ekonomske politike uprkos nepovoljnom makroekonomskom okruženju u prvoj polovini ove godine, što omogućava da za jačanje deviznih rezervi zemlje budu povučena sredstva u iznosu od oko 383,2 miliona evra.

MMF je u maju 2009. odobrio Srbiji kreditni stend baj aranžman od 2,9 milijardi evra za jačanje deviznih rezervi, koji traje do aprila 2011. godine.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NBS najavio da će od MMF-a povući 15 odsto rate

Izvor: EMportal, 29.Jun.2010

Narodna banka Srbije najavila da će sutra od Međunarodnog monetarnog fonda povući oko 56 miliona evra ili 15 odsto četvrte rate kredita namenjenog jačanju deviznih rezervi.

Nastavak na EMportal...

Odobrena četvrta tranša MMF kredita

Izvor: RTV Pink, 29.Jun.2010

MMF odobrio Srbiji povlačenje četvrte tranše aranžmana. . . Srbiji je, najnovijom odlukom Međunarodnog monetarnog fonda omogućeno da 30. juna povuče oko 383,2 miliona evra iz četvrte tranše u okviru aktuelnog stend-baj aranžmana, ali će ona povući oko 56 miliona evra ili 15 odsto raspoloživih...

Nastavak na RTV Pink...

Srbija će povući samo deo sredstava MMF-a

Izvor: Kamatica.com, 30.Jun.2010, 11:06

Odbor izvršnih direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), na sastanku održanom 28. juna 2010. godine, pozitivno je ocenio sprovođenje dogovorenog ekonomskog programa Republike Srbije u okviru aktuelnog stend-baj aranžmana, čime je uspešno okončano njegovo četvrto razmatranje i omogućeno...

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.