NBS: Nakon januara umereni rast inflacije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jan.2015, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBS: Nakon januara umereni rast inflacije

Narodna banka Srbije (NBS) danas je procenila da nakon januara sledi umereni rast međugodišnje inflacije i njeno postepeno približavanje donjoj granici dozvoljenog odstupanja od cilja do sredine godine.

Smanjenje potrošačkih cena u decembru 2014. godine za 0,4 odsto posledica je pojeftinjenja naftnih derivata, cigareta i neprerađene hrane, ocenila je NBS.

Kako je objašnjeno, pad potrošačkih cena, kojima se meri inflacija, bio bi i veći u decembru da nisu poskupeli >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << neprehrambeni proizvodi i usluge.

U poređenju sa decembrom 2013. godine, inflacija je iznosila 1,7 odsto, što je ispod donje granice dozvoljenog odstupanja od cilja od četiri odsto, sa odstupanjem plus ili minus 1,5 odsto, dok je godišnja inflacija iznosila 2,9 odsto.

"Niska godišnja inflacija je posledica izostanka rasta regulisanih cena, koji je na nivou godine iznosio svega 1,1 odsto", navela je NBS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NBS: Nakon januara umereni rast inflacije

Izvor: RTS, 12.Jan.2015

Narodna banka Srbije procenila je da nakon januara sledi umereni rast međugodišnje inflacije i njeno postepeno približavanje donjoj granici dozvoljenog odstupanja od cilja do sredine godine. . Smanjenje potrošačkih cena...

Nastavak na RTS...

Posle januara kreće rast inflacije

Izvor: B92, 12.Jan.2015

NBS je procenila da nakon januara sledi umereni rast međugodišnje inflacije i približavanje donjoj granici dozvoljenog odstupanja od cilja do sredine godine...Smanjenje potrošačkih cena u decembru 2014. godine za 0,4 odsto posledica je pojeftinjenja naftnih derivata, cigareta i nepreradjene hrane,...

Nastavak na B92...

Spremite se za inaflaciju ali malu, kažu u NBS

Izvor: Mondo, 12.Jan.2015

Narodna banka Srbije (NBS) danas je procenila da posle januara ove godine sledi umereni rast međugodišnje inflacije i do će se do sredine godine približiti donjoj granici planiranog koridora - 2,5 odsto...Foto: Ilustracija MONDO/Podaci NBS..Kako je objavljeno na sajtu NBS, smanjenje potrošačkih...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.