Izvor: Blic, 11.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBS: Devizna štednja građana 4,35 milijardi evra

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je da je devizna štednja građana od početka godine povećana za više od milijardu evra i da je 8. oktobra dostigla 4,35 milijardi evra.



Ove godine je devizna štednja rasla kontinuirano tokom cele godine, a prirast po mesecima kretao se od najmanjeg majskog od 27,5 miliona evra do najvećeg u avgustu od čak 161,6 miliona evra, navela je centralna banka. NBS je istakla da se, uporedo sa rastom, povoljšava i ročna struktura devizne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << štednje, i navela da je na kraju septembra 2002. učešće oročene u ukupnoj deviznoj štednji građana bilo 38 odsto, a 30. septembra ove godine - 63 odsto.

Ulozi vredniji od 10.000 evra u strukturi štednih partija već su dostigli 60 odsto vrednosti ukupne devizne štednje, naglašava NBS.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.