NA UDARNI DAN ZA INTERNET ŠOPING: Kina uvodi svoju kriptovalutu 11. novembra

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Avg.2019, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NA UDARNI DAN ZA INTERNET ŠOPING: Kina uvodi svoju kriptovalutu 11. novembra

Očekuje se da Narodna banka Kine (PBOC) uvede sopstvenu kriptovalutu pre kraja godine, objavio je "Forbs" pozivajući se na dobro obaveštene izvore.

Prema izveštaju Forbsa, PBOC planira da uvede digitalnu valutu 11. novembra, kada je udarni dan za onlajn šoping u Kini, a namerava da je distribuira kroz najmanje sedam institucija, uključujući državne banke i firmu za finansijske usluge "Junion pej", kao i tehnološke gigante Alibabu i Tensent.

Kineska centralna banka tek treba da komentariše izveštaj "Forbsa", ali je njen direktor odeljeja za plaćanja Mu Čangčun rekao još u avgustu da je PBOC "skoro spreman" da uvede sopstvenu kriptovalutu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

FORBS SEJE STRAH OD KINE: Peking lansira sopstvenu kriptovalutu 11. novembra

Izvor: Kurir, 28.Avg.2019

PEKING - Kineska centralna banka planira da sopstvenu kriptovalutu izda već 11. novembra, na najprometniji dan za onlajn šoping u toj zemlji, objavio je američki finansijski magazin Forbs, pozivajući se na dva izvora upoznata sa situacijom.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.