Musk: Najteža i najbolnija godina u mojoj karijeri

Izvor: SEEbiz.eu, 18.Avg.2018, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Musk: Najteža i najbolnija godina u mojoj karijeri

SAN FRANCISCO - Direktor američke kompanije Tesla Elon Musk izjavio je da je pod stresom i da je protekla godina bila "najteža i najbolnija godina" njegove karijere.

Poslije izjave impulsivnog lidera kompanije Tesla za New York Times dionice Tesle pale su za više od šest posto, navela je agencija AP.

U jednosatnom telefonskom intervjuu za New York Times, Mask je govorio o poslu menjajući raspoloženje "od smeha do suza".

Kompanija Tesla je pod pritiskom >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << d‰a poveća proizvodnju modela "sedan 3", a Musk je, pored ostalog, kazao da je radio i do 120 sati tjednno i da je ponekad uzimao lijekove zbog nesanice, dodajući da je iscrpljenost utjecala na njegovo zdravlje.

Ipak, Musk se ne želi povući, navodi AP.

"Ako poznajete nekoga tko bi mogao bolje da radi, recite mi", izjavio je direktor kompanije Tesla.

Upravni odbor Tesle naveo je u sobjavi za NYT da je "Elonova posvećenost i privrženost Tesli očigledna".

Prema tržišnoj vrijednosti, Tesla je najvrjedniji američki proizođač automobila, premašivši divove kao što su General Motors i Ford, iako ima znatno manju proizvodnju i stalno posluje s gubicima.

Musk je nedavno objavio na svom blogu da će državni investicijski fond Saudijske Arabije vjerojatno biti glavni izvor novca za njegov plan o povlačenju te kompanije s burze, odnosno za otkup svih njenih dionica, ali da dogovor još nije sklopljen.

Sredstva za povlačenje Tesle s burze došla bi od državnog fonda konzervativne kraljevine, jednog od najvećih takvih fondova na svijetu. Fond osnovan 1971. uložio je oko 250 milijardi dolara u investicije širom svijeta, prema podacima Instituta za državne fondove iz Las Vegasa.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Musk: Najteža i najbolnija godina u mojoj karijeri

Izvor: AutoBlog, 19.Avg.2018, 00:39

Direktor američke kompanije Tesla Elon Musk izjavio je da je pod stresom i da je protekla godina bila "najteža i najbolnija godina" njegove karijere. Posle izjave impulsivnog lidera kompanije Tesla za New York Times deonice Tesle su pale za više od šest posto, navela je agencija AP. U jednosatnom telefonskom...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.