Mudis snizio rejting Italiji

Izvor: NaDlanu.com, 05.Okt.2011, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mudis snizio rejting Italiji

Agencija za utvrdjivanje boniteta Mudis (Moody's) sniznila je rejting italijanskih državnih obveznica zbog viskog duga te zemlje, političke neizvesnosti koja odlaže korektivne mere i slabosti svetske ekonomije.

Mudis je rejting italijanskih obveznica snizio na A2 sa negativnim izgledima sa prethodno Aa2. Iako je spušten za tri podeoka, rejting italijanskih dužničkih hartija je ostao u investicionoj kategoriji.Istovremeno je Mudis potvrdio rejting kratkoročnog italijanskog duga >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << na prajm-1.Prema ocenama analitičara Mudisa, italijanska ekonomija suočena je sa ozbiljnim izazovima zbog strukturnih slabosti, uključujući nisku produktivnost i probleme na trižštu rada. To usporava privredni rast Italije u poslednjih deset godina i nastaviće nepovoljno da deluje na ekonomski oporavak posle recesije 2009. godine. VAŠINGTON, 5. oktobra 2011. (Beta-AP)

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mudis snizio rejting Italiji

Izvor: S media, 05.Okt.2011

Mudis je danas snizio kreditni rejting italijanskih državnih obveznica. ..Mudis je rejting italijanskih obveznica snizio na A2 sa negativnim izgledima sa prethodno Aa2...Rubini: Još samo tri meseca za spas..Preti li Sloveniji grčki scenario?..Šojble: Italija je neozbiljna..Prema ocenama analitičara...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.